top of page

אלמנט הזמן במרידיאני

WEI MAI & QIAO MAI

במפגש עם התלונה העיקרית אותה מציג המטופל, גורם הזמן מהווה ציר התייחסות להשתלשלות האירועים מבחינה פתולוגית או למהלך החיים.

מלבד זאת, נוכל לזהות שחלק מהמקרים שאנו פוגשים נטועים עמוקות בעבר, בין אם זו מחלה כרונית או טראומות רגשיות או התבטאויות רגשיות כמו עצב/צער/אבל/רגשות אשמה שלא עברו תהליך עיבוד ולא שוחררו.             

חלק מהמקרים באמת נובעים מחוסר איזון בזמן הווה (בעיקר אצל ילדים וצעירים) ובהם נוכל לראות פציעות אקוטיות פיזיות או רגשיות, אצל מבוגרים נזהה מבחינה פתולוגית התנהגות /מחשבות אובססיביות – חוסר האיזון של חווית החיים מתרחש ברגע זה.                                                                 

בחלק מהמקרים נזהה שחוסר האיזון הוא בכלל בעתיד – רגשות כמו דאגה או חרדה בדר"כ מבטאים איזשהו חוסר איזון שעדיין לא קיים ורק עומד להתרגש מתישהו – הנפש שלנו מביעה את אי השקט שבה  באמצעות רתיעה מהעתיד לבוא.

אם נחשוב לרגע על תפקוד איברי הפנים בהקשר של זמן, נזהה ש:

  • כל איבר שעוסק בניקוי/סינון פסולת הרי שהוא בעצם נוגע בעבר שלנו – לדוגמא, איבר הכבד שאחראי לניקוי הלילי שלנו הוא בעצם המתווך שבין פינוי משקעי העבר לתנועת העתיד שבנו.

  • ישנם איברים הקשורים למהות שלנו בזמן הווה – לדוגמא תהליך השאיפה בריאות – המאפשרים את החיבור עם גורם הזמן הנוכחי – נוכחות ב "כאן ועכשיו".

  • ישנם איברים העוסקים בעתיד שלנו, לדוגמא הלב שאחראי לשלוח דם נקי אל כל הגוף – איכות הדם שתשלח מהלב תקבע בעצם את מידת יכולתנו להתקיים. דוגמא נוספת לאיברים שמשפיעים על העתיד שלנו היא  איברים שמייצרים הורמונים ובכך מבטיחים את ההתפתחות וההגנה שלנו.

 

ברמה המבנית שלנו, עוסקים 8 המרידיאנים המיוחדים בחיבור אל גורם הזמן – החל מהחיבור אל רמת PRE HEAVEN המבטאת את העבר שלנו, דרך היצירה היומיומית שלנו ועד תחזוקת ה POST HEAVEN המבטיחה את העתיד שלנו.

המרידיאנים המיוחדים הם הצינור דרכו זורם ה YUAN QI  המכיל את הגנטיקה התורשתית שלנו ואת האופי שלנו  - המשמעות הנגזרת מכך היא שהמיוחדים שולטים על היצירה של הצורה/תבניות/דפוסים שלנו:

  1. CHONG MO, המרידיאן הראשון בסדר היצירה והוא בעצם השרטוט – התוכנית האדריכלית – קווי המתאר של בניין קיומנו.

  2. CV הוא המחסן האחראי לאחסן/לספק את החומרים הדרושים לבניה – YIN

  3. GV – הוא צוות הבנייה המספק אנרגיה (YANG) לבניית האדם ע"פ התוכנית שמאוחסנת ב CHONG ובעזרת חומרי הבנייה (YIN) מ CV. שלושת המרידיאנים המיוחדים הנ"ל הם הביטוי של PRE HEAVEN בנו.

  4. YANG WEI – YIN WEI – הם הבניין עצמו הממלא את תפקידו במרחב, בהזדקנות ובשינויים לאורך הזמן – מרידיאני ה WEI שולטים על ההטמעה של שינויים אלו ומבטאים את האיכות של POST HEAVEN   - ההתבטאות של יין ויאנג. הם משקפים את סך השינויים שהבניין עבר עד לרגע זה (YIN WEI) ואיך הבניין יזדקן ולמה הוא יזדקק בעתיד (YANG WEI)

  5. YANG QIAO – YIN QIAO – משקפים את מצב הבניין בזמן הווה (POST HEAVEN) – חווית הרגע שלנו והביטוי העצמי – כיצד אנו חשים כלפי עצמנו (YIN QIAO) והסביבה שלנו (YANG QIAO) ברגע זה.

  6. DAI – מבטא את המחסן של הבניין, איסוף/טיפול/הוצאת הפסולת הרגשית והפיזית החוצה

YIN WEI – ערוץ מחבר היין

 

המילה WEI מורכבת משתי סימניות שמשמעותן "משי" ו "רשת" – המשמעות היא שמרידיאנים אלו "אחראיים" לפעולת הטוויה (שתי וערב) בנול הקיום שלנו. האנלוגיה לפעולת הטוויה היא שמרידיאנים אלו מתארים את חיי האדם – הם בעצם התיעוד של סך האירועים אותם חווינו במרחב ובזמן והשינויים אותם עברנו בעקבותם בחיינו עד לרגע זה.

ה YANG WEI אחראי להקליט את פעולות העבר ו YIN WEI אחראי להקליט את השינויים שהתרחשו בעקבותן ברמת הגוף הפיזי והנפש – זוהי בעצם הביוגרפיה שלנו – התיעוד הרגשי / פיזי / מנטלי של כל מה שחווינו בחיינו.

מרידיאני ה WEI יוצאים מאיזון כאשר אנו איננו נוכחים ברגע הזה ("כאן ועכשיו") – במידה והאדם מפתח כמיהה למה שהיה שעבר זה יעיד על חוסר איזון של YIN WEI. כאשר האדם כמה למה שיהיה בעתיד (רגשות כמו פנטזיה/דאגה/חרדה) זה יעיד על חוסר איזון של YANG WEI.                        

הכמיהה לזמן שאיננו כעת גורמת להתשה לאורך זמן ויכולה להוביל לסטגנציה של צ'י (כאב) ודם (הפרעה התפקוד ה SHEN).

מרידיאן ה YIN WEI הוא המעבר בין PRE HEAVEN ל POST HEAVEN הוא זה שאחראי להביא אותנו לעולם החיצוני – מפגש עם  העולם החיצוני שאינו מאוזן (תחושות חרטה, אכזבה, חרדה, מה הספקנו ומה לא, האם ההישגים שלנו מספיקים) גורם לפגיעה בזרימת הצ'י ברמת המרידיאן.

YIN WEI אחראי גם לשלמות/אחדות של המבנה, הוא מונע מהיין להיחלש/להתפזר ובאותו זמן הוא המתווך שאחראי על ההזדקנות.

כאשר ה YIN WEI מאוזן, תשומת הלב של האדם היא בזמן הווה, מה שהיה בעבר שוחרר ואין פחד או התמקדות בעתיד.                                            

כאשר ה YIN WEI אינו מאוזן נזהה אובססיביות עם העבר בעיקר או העתיד המלווה בחולשה ותקיעות צ'י.

 

אינדיקציות של YIN WEI

מהספרות הקלאסית – כאב לב (נובע מאכזבה עקב עי עמידה ביעדים שהוצבו), פלפיטציות, חוסר מנוחה, הפרעה ב SHEN, כאב גב תחתון המלווה בפחד ודכאון הניתן לאבחון ע"י תחושת דופק בנקודה 58-BL, סחרחורות בראיה, התעלפות פתאומית עם נוקשות, כאב בחזה ובצלעות

דופק – חוטי, מחוספס, מהיר

 

אינדיקציות פיזיות של YIN WEI

הצטברויות - מתרחשות כאשר האובססיה עם יצירת הדימוי של העבר/עתיד מרוקנות את היין מ CV ואת היאנג מ GV .ההתרוקנות תגרום לסטגנציה של יין ויאנג שתיצור בנוסף גם כאב שיהיה גם רגשי וגם פיזי.

  • הצטברויות בגברים – הרניה, UTI, דלקת בערמונית    

  • הצטברויות בנשים – (במחמם התחתון) – פיברואידים, ציסטות, גידולים

בנוסף נראה סימפטומים כמו:

  • כאב גב תחתון מגרד וכבד ולפעמים נוקשות ומתח בגב

  • אלצהיימר, פגיעה בזיכרון

  • פלפיטציות, פרפור חדרים, הפרעות קצב, דופק מהיר, צניחת המסתם המיטרלי, חוסר שקט, כאב בחזה בצלעות ובלב (כיוון שדם הכבד אינו יכול להזין את דם הלב).

  • כאבי ראש עקב חולשת דם, במיוחד אלו המתרחשים במהלך המחזור

 

אינדיקציות רגשיות של YIN WEI

הכמיהה לעבר יוצרת כאב, החלל הנתפס בין העבר להווה אינו יכול להתמלא והוא נמצא תחת לחץ רגשי שבסוף מתבטא גם בגוף הפיזי.

  • אובססיביות לעבר, כמיהה לפתרון של טראומות מהעבר, כאבים מהעבר, אכזבות מהעבר

  • תחושה שאין שליטה על החיים או שהם חסרי מטרה

  • חוסר רצון/מוטיבציה/התלהבות, ציניות, פסימיזם

  • הרהורים, תחושת אשמה

  • שואלים את העצמי: "מה אם ?...", מבזבזים זמן על תהיות איך החיים היו אם היו נולדים בזמן או מקום אחר

  • התנגדות להזדקנות, התנגדות לשינויים הנראים והמבניים המתרחשים עם הזקנה

  • חרדה בגלל שהחיים לא התפתחו כפי שציפינו

  • חרדה עקב אי היכולת להתגבר על העבר

  • BI בגרון עקב חוסר היכולת לדבר על טראומה בעבר

  • חרדה עקב פיתוח מחלה שרצה במשפחה.

  • הדחקה של זיכרונות

  • ה YIN WEI מטפל בתשעת הכאבים בלב: כאב רגשי הקשור לכסף, שגשוג, בריאות, קריירה, מקצוע/שליחות, יחסים, ילדים או יצירתיות, הרפתקנות, טיפוח תחושת בית

 

טיפול במרידיאן ה YIN WEI מאפשר לאדם את החיבור לזמן הווה – האדם יוכל להפריד בין הקיים לבין הפנטזיה ולמצוא בתוכו את תחושת הסיפוק/אושר.

ערוץ מחבר היאנג – YANG WEI

 

מרידיאני ה WEI הם הצטברות של חוויות הגדילה ותהליך ההזדקנות – במנגנון זה אחראי ה YANG WEI על ההקלטה/הרישום של האוטוביוגרפיה לכלל הפעולות והאירועים אותם עברנו בחיינו.

לכל האירועים המשמעותיים בחיים ישנה השפעה על ההתפתחות של המרידיאן: לידה, ילדות, חינוך, גיל ההתבגרות, התבגרות מינית, צבא, לימודים אקדמאים, בחירת קריירה, שינויים בקריירה, נישואים, גירושין, ילדים, גיל המעבר בנשים ובגברים, מוות של אנשים קרובים, אכזבות משמעותיות, הישגים משמעותיים, גיל פרישה / פנסיה. חוויה של קושי באירועים אלו ובשינויים בכלל יוצרת חוסר איזון בתנועת הצ'י במרידיאן ויכולה ללוות אותנו שנים רבות.

ה YANG WEI קובע את הדרך שבה נתחבר עם סביבתנו החיצונית – כיצד נחווה את האינטראקציה עם הסובב אותנו. הוא בעצם אחראי על קורדינציה על רמותיה השונות:

  • פיזית (ריצה, שחיה, רכיבה על אופניים) – הקישור בין היכולות הפיזיות שלנו למבנה שלנו (גמישות, מנח הגוף – פתיחות מול סגירות לדוגמא)

  • מנטאלית/סוציאלית - יכולת החברות שלנו, איך אנחנו יוצרים קשר ופועלים ביחד עם אנשים אחרים

ה YANG WEI יוצר את ההזדמנות למקצב בזמן – הוא מייצר את המרווח בין העבר להווה ונותן לאדם את ההזדמנות לשחרר את העבר ועל ידי כך לאפשר עתיד "נקי ממשא",  זאת אומרת, שטיפולי YANG WEI נותנים לאדם את ההזדמנות לחדש את עצמו, לעבור שינוי.

כאשר ה YANG WEI מאוזן, האדם ירגיש אופטימיות

כאשר ה YANG WEI אינו מאוזן, האדם יהיה אובססיבי לגבי העתיד ויציג חוסרי איזון של SHAW YANG

 

אינדיקציות של YANG WEI

מהספרות הקלסית – צמרמורות וחום לסירוגין, רתיעה מקור או חום גבוה.

פתולוגיה של  SHAW YANG מצביעה על הכישלון של YANG WEI ליצור קשר בין הפנים והחוץ –בין יאנג הכליות לביטוי החיצוני שלהן שהוא ה WEI QI.

דופק – צף, מתגלגל ומהיר, הרבה פעמים חלש בעומק

אינדיקציות פיזיות של YANG WEI

הפתולוגיה של YANG WEI עולה כאשר המסלול אינו יכול להכיל את  היאנג – נזהה בעיקר סימני חום, חום ולחות, חום וקור מתחלפים וכן רוח​

  • התעלפות פתאומית, נוקשות, דיסאוריינטציה, סחרחורות, חוסר בהירות מחשבתית (ערפל במוח), חסימה בפתחים העליונים

  • צמרמורות וחום לסירוגין, טעם מר בפה, בחילה, הקאה, צהבת, סינדרום אי-ספיגה, צואה רכה, כאבי ראש צידיים, מיגרנות, דלקת אוזניים, דלקות אוזניים כרוניות, הרפס

  • רוח בראש – שיתוק ע"ש בל, סינדרום טורט, אפילפסיה, דלקת קרום המוח, TMD, MS, דלקת במוח

  • מיגרנות חד צדדיות עקב הססנות, אש בכבד, לחץ דם גבוה, בעיות בעור, בעיות באוזן/אף/גרון, מצבים שריריים/עצביים

אינדיקציות רגשיות של YANG WEI

  • אדם מפוזר, עיסוק בהרבה דברים – מצב זה מתרחש כי היאנג לא מגובש

  • נטייה להתחייבות יתר: יותר מדי פגישות, יותר מדי אנשים להתייחס אליהם, רשימות עיסוקים ארוכות מדי

  • קושי בקביעת סדרי עדיפויות או קושי בקבלת החלטות

  • קושי לנהל/להתנהל בשינוי חיים משמעותי

  • קושי עם חברות (סוציאליזציה)

  • צורך להתנהג בדרך מסוימת כאשר נזכרים בטראומה. לדוגמא: "כל פעם שאני נזכר באירוע, אני חייב לצאת לסיבוב באוטו"

  • אובססיביות עם העתיד. פחד מהעתיד והתנהגות בהתאם לפחד

  • פחד ושיתוק, פחד משתק

  • תחושה של ריקנות / חלולות

  • תחושה שאף פעם אין נוחות עם מה שאני עושה, תחושה שאין יכולת לשלוט במלאכה או פעולה מסוימת

  • תחושה שאין יכולת להגיע למימוש הפוטנציאל

  • כישלון להשיג תחושה של כיוון, חיפוש, מומנטום

  • אכזבה עקב תחושת התפשרות על פחות מהטוב ביותר, אי הצלחה להגיע לחלום

YIN QIAO – ערוץ התפיסה של היין

 

מרידיאני ה QIAO שומרים על השלמות של מערכת השרירים בכדי לאפשר את האחדות של המבנה – בהתאם לאזור זרימתו,  עוסק ה YIN QIAO בחלק הייני/הפנימי של מבנה הגוף – הוא בעצם אחראי לזקיפות הפנימית שלנו בכל הרמות.

ה YIN QIAO אחראי על פיתוח הערכה עצמית וממנה נובעת היכולת להיות אני ברגע זה. הוא עוסק בתפיסת הזהות העצמית וההתמצאות של האדם החברה – תהליך זה הוא תהליך פנימי בעיקרו – זאת השיחה שאנו מנהלים עם עצמנו לגבי כמה אנחנו שלמים עם מי שאנחנו ברגע הזה.

חוסר הערכה עצמית, בין אם נגרמה עקב גורמים חיצוניים (הורים ביקורתיים לדוגמא) או פנימיים גורמת לסטגנציה ב YIN QIAO והצטברות של לחות רגשית – לאורך זמן מצב זה יכול להתפתח עד למצב שבו האדם יוריד מערכו ע"י שימוש בחוש הומור ("יורד על עצמו") ועד לתיעוב עצמי.

בדר"כ נזהה יחסי עודף/חוסר בין YIN QIAO ו YANG QIAO – כשהאחד העודף , השני יהיה בחסר ולהיפך.

כאשר ה YIN QIAO מאוזן, האדם ירגיש בנוח / שבע רצון עם מי שהוא עכשיו

אינדיקציות של YIN QIAO

מהספרות הקלאסית – תחושת כובד בעיניים, קושי לפתוח את העיניים, רצון עז להיות ישן, חוסר יכולת למצוא עניין בשום דבר

דופק – חוסר איזון הקשור לכל הדפקים העמוקים – או שלא נזהה כלל דפקים בעומק (האדם אינו יכול להתחבר לעצמו)  או שכל הדופק יהיה עמוק

 

אינדיקציות פיזיות של YIN QIAO – נובעות מסטגנציה של עודף יין או מתח ביין

  • תחושת כובד בעיניים, קושי לפתוח את העיניים

  • ישנים יותר מהרגיל, צורך תמידי לישון, ישנוניות

  • מתח ברגל הפנימית, מתח בירך שגורם לברך לנוע מדיאלית, בהונות פונים פנימה בהליכה, מתיחות בשרירי הבטן

  • השמנה אוביסית, עודף שומנים בדם

  • עייפות, תשישות, לאות, חוסר רצון ליצור מחויבות, עייפות כרונית

  • סימני לחות וקור: הפרשות לבנות, כבדות/כאב בבטן תחתונה, הרניה

  • כאב בגניטליה, כאב  גב תחתון המשפיע על גניטליה או נע לקדמת הגוף

  • כאב בגרון, כאב בצוואר, TMD, פגיעה בראיה

  • גויטר, גושים בשד, נפחת, ציסטות, הצטברויות בבטן, גידול במוח

  • פעילות יתר של מערכת העצבים הפרה-סימפטטית

 

אינדיקציות רגשיות של YIN QIAO

  • התנהלות של עודף יין – איטיות

  • הערכה עצמית נמוכה, חוסר כבוד לעצמי, דימוי עצמי שלילי, חוסר יכולת לקבל את העצמי, רצון לישון בכדי לברוח מהעצמי

  • דיכאון

  • נרקיסיזם, אובססיה עצמית

  • פרישה מהעולם החיצוני עקב אכזבה

  • השמנה בכדי לעמעם את הקושי הנפשי, הפרעות אכילה, חוסר רצון לאכול

  • נטיות אובדניות , תחושת חוסר אונים מכדי לייצר שינוי, תחושה שהשאיפות אינן יכולות להתממש

  • חוסר יכולת לעשות מדיטציה, חוסר יכולת להיכנס פנימה, חוסר יכולת לבחינה עצמית או תקשורת עם העצמי

 

טיפול YIN QIAO מזמין את המטופל לקבל את עצמו ולפתח הכרת תודה.

YANG QIAO – ערוץ התפיסה של היאנג

מרידיאני ה QIAO שומרים על השלמות של מערכת השרירים בכדי לאפשר את האחדות של המבנה – בהתאם לאזור זרימתו,  עוסק ה YANG QIAO בחלק היאנגי/חיצוני של מבנה הגוף – הוא בעצם אחראי לזקיפות החיצונית שלנו בכל הרמות.

ה YANG QIAO מביא את ה YANG מ GV אל מבנה הגוף ובכך בעצם קובע את היציבות, צורת ההליכה והמנח הזקוף שלנו. כאשר YANG QIAO לא מאוזן (מתוח/רפוי) נזהה בעיות הקשורות לדפוס ההליכה והיציבות המבנית.

אחריותו של YANG QIAO  להביא את היאנג אל חיצון הגוף מבטאת גם את  אופן שליטתו על מרידיאני ה SINEW (גידים/שרירים/רקמות חיבור). מרידיאנים אלו אחראיים על האחדות המבנית של הגוף – אם ישנו מתח או נוקשות או רפיון ברקמות אלו הרי שמבנה הגוף אינו יכול להיות אופטימלי.

אם רקמות החיבור רפויות/משוחררות מדי, טיפול שעיקרו חיזוק נקודות על YANG QIAO מאפשר חזרה לטונוס התקין. אם רקמות החיבור נוקשות / מתוחות / לא גמישות, טיפול שעיקרו פיזור נקודות על YANG QIAO יוכל לשחרר את הסטגנציה ולהחזיר את מבנה הגוף הבריא.  

מתח במרידיאני ה SINEW לאורך זמן גורם לסטגנציה. הגוף מנסה להניע אותה ע"י הזרמת יאנג (תנועה) לאזור. במידה והגוף אינו מצליח, השילוב של הסטגנציה והחום יכולים להתפתח לכאב ואז לדלקת. בהמשך תיתכן גם הופעה של רוח (פרכוסים עוויתיים) ולאורך זמן יתכן שנזהה אף ניוון של הרקמה.

כאשר ה YANG QIAO אינו מאוזן, האדם יהיה מרוכז מדי בעולמו החיצוני (הקשר שלו אל הסביבה שלו) מתוך רצון להוביל לשינוי או כאקט של מרד. מצב זה יוביל לעודף וסטגנציה ונזהה גם סימנים של צ'י מורד.

כאשר ה YANG QIAO מאוזן, האדם ירגיש חופשי וספונטני, נוכח ברגע עם ההכרה שמה שהכי חשוב אכן מתרחש ברגע הזה, לאדם לא יהיה רצון להימצא במקום אחר או לעשות משהו אחר – הוא בתחושת שלווה עם העולם ובעולם.

 

אינדיקציות של YANG QIAO

מהספרות הקלאסית – שרירים מתוחים או רפויים לאורך מסלול המרידיאן, צ'י מורד עם חום ורוח, חזות אדומה, כאב חד צדדי

אבחנת דופק – דופק תילי בעודף בחיצון

 

אינדיקציות פיזית של  YANG QIAO – שילוב של צ'י מורד וחום ומתח ביאנג

  • כאבי ראש, מיגרנות, אינסומניה, חוסר שקט, לחץ דם גבוה, פרכוסים, טיקים ורעידות, ורטיגו, אפילפסיה, סחרחורות, הזיות, אפילפסיה, חזות אדומה, התכווצויות, חום, דימום מהאף, כיווץ בשרירים ובעצמות

  • צ'י מורד: אלרגיות, ברונכיטיס כרוני, שיעול, בחילה, כאב בבטן, כיבים בקיבה, דלקת בקיבה, שיהוקים, ריפלוקס

  • מתיחות כרונית בשרירים הלטרליים של הרגל והירך

  • כאב גב תחתון כאילו קיבל מכה עם פטיש, כאב גב ללא נפיחות, כאב בגב המלווה בכאב בירך ובברכיים

  • כאב BI חסימתי בכתף, כאב בחזה, כאב BI חסימתי כרוני חד צדדי

  • כאב בחלק האחורי של ברגל (אזור שריר התאומים וגיד אכילס) עקב הצורך התמידי לפעול / לעשות משהו

  • עודף פעילות של מערכת העצבים הסימפטטית, בהלת יתר, קושי לישון / לנוח / לעכל

 

אינדיקציות רגשיות של YANG QIAO – נובעות מהרצון למרוד כנגד העולם החיצוני

  • חוסר יכולת לקבל את העולם כמו שהוא, המלווה ברצון עז לשנות אותו, נטייה להיות אקטיבי במישור זה

  • התנהגות צדקנית, מרדנית, קיצונית, תחושה אצילית עקב המעורבות החברתית...

  • רצון עז להתערב באירועים חיצוניים, תחושה שתמיד יש משהו לעשות המובילה להיפראקטיביות, שרירים מתוחים  וכאב ללא קשר לתנועה נראית

  • חוסר הסכמה לגבי התרחשויות בזמן הווה, רצון שהדברים בעולם החיצוני יהיו שונים

  • החצנה ללא גבולות

  • רוחק ראיה – חוסר יכולת להבחין בפרטים

  • כעס מתפרץ, קצרים בסבלנות, כל הזמן חושבים מה יש לעשות

  • כאב רגשי עקב מרדנות וצורך להתנגד כל הזמן למה שקורה בעולם, האדם תוהה איך לברוח מהכאב בחייו, הכאב קיים במורד צידי הגוף כאילו שלא ניתן לברוח וישנה תחושה שהאדם כלוא

  • חוסר שמחה עם העצמי מובילה לאדישות

  • כשהרצון לשנות את העולם דועך, נוצר רצון לפרוש מהעולם ועולים סימפטומים של YIN QIAO: כבדות, לאות, חוסר הקשבה, השמנה, תסמונת העייפות הכרונית, דכאון

 

 

סיכום ותוספת קטנה

באופן כללי, מרידיאני ה WEI מטפלים במצבי חוסר ומרידיאני ה QIAO במצבי עודף.

מרידיאני ה WEI מתייחסים לתפיסת הקשר שלנו לעבר (YIN WEI) ולעתיד (YANG WEI).                     

מרידיאני ה QIAO מתייחסים להווה / כאן ועכשיו - איך המטופל מרגיש לגבי עצמו בזמן זה (YIN QIAO) ואיך הוא מרגיש לגבי ההתאמה שלו לעולם החיצוני בזמן זה (YANG QIAO).

ניתן להגיד שכל שאנו מחליטים / עושים בזמן הווה הוא ביטוי של מרידיאני ה WEI המשתקף במרידיאני ה QIAO.

הנקודות 29-GB ו 10-SI הן נקודות מפגש של מרידיאני YANG QIAO  ו YANG WEI

נקודות אלו מבטאות את האופן שבו התפיסה שלנו לגבי העבר והעתיד משפיעה על תבנית ההליכה שלנו והאחדות המבנית בזמן הווה. אלו הן השערים דרכם ההיסטוריה שלנו או המחשבות/רגשות שלנו כלפי העומד לבוא משתקפים בגוף הפיזי שלנו כעת.                    

שימוש בנקודות אלו, עוזר לנתק את הקשר הפתולוגי עם העבר/עתיד ע"י "משיכת" ההשפעה של הטראומה ממבנה הגוף וחיזוק היכולת לחוות את ההווה.

 

 

מתוך:

הספר  Ann Cecil-Steman \ Advanced Acupuncture

הרצאות של דר' אייזיק אליעז

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Wix.com

bottom of page