top of page

התמיכה באישה ההריונית

מהרגע המופלא שבו בייצית וזרע נפגשים, מתחיל תהליך רב שלבים שבו הגוף הופך ל"מפעל ייצור" לעובר. כל המערכות הפנימיות מתגייסות למען היצירה הזו ועל הגוף הפיזי להעלות הילוך ביחס לתפקודו היומיומי – נדרשים יותר דם וחמצן במערכת, ישנם שינויים במערך ההורמונלי וכל הגוף מתכונן לגדילה ולתמיכה הנדרשת. האנרגיה הדרושה לתהליך זה היא רבה והיא ממוצאת מסך האנרגייה הקיימת בגוף האם. המשמעות של מיצוי אנרגיה זה היא שככל שהאישה נכנסת להריון כשהיא בכושר גופני ופיזי טוב יותר, כך הסיכויים שההריון יהיה קל יותר ומלווה בפחות עייפות וכבדות, אם בכלל.

כשמצבה הפיזי של האישה אינו מספק את צרכי ההריון, נוכל לראות סימפטומים לכל אורכו. בין אם בתחילתו – בחילות קשות מאוד ותחושת התשה, באמצעיתו – שינויים בלחץ דם ובסוכר ובין אם בסופו - הופעת צירים ללא התחלת תהליך הלידה (בין אם צירים מוקדמים ובין אם צירי לידה).

לא מעט פעמים לידות מאוחרות מתרחשות כאשר הגוף עדיין אינו מוכן ללידה והוא "מושך" עד השנייה האחרונה האפשרית.

בהרבה מהמקרים האלו, ובמידה והלידה לא החלה בזמן (ע"פ הרפואה המערבית – שבוע 38-42), יש שימוש במאיצי לידה הגורמים לגוף להיכנס לתהליך שהוא אינו מוכן לו ומתישים אותו לקראת הבאות.

גלי ההתרגשות מהלידה והשינויים ההורמונליים בעקבותיה יכולים לכסות על מחסור זה בתחילה אולם בהמשך יופיעו סימפטומים שמעידים על התשה של הגוף (כמו מחסור בחלב אם) ואף יכול להתפתח מצב של דיכאון.

החשיבות בתמיכת האישה החל משלב תכנון והההריון ולכל שלביו היא רבה וגם לתזונת האישה יש חלק חשוב בתהליך זה. אחד הבסיסים העיקרים לאנרגיה שלנו היא הוא איכות המזון שאנו אוכלים. ככל שהתזונה שלנו עשירה, מגוונת ובריאה כך יכול הגוף הפיזי והרגשי לתפקד ביתר חיוניות.

כשאנו אוכלים מזון שאינו בריא, הדבר מהשפיע עלינו בכל רבדי החיים. בהריון, יש לשים לב לנשים שהדיאטה שלהן היא  צמחונית/טבעונית. לחלקן יש נטיה לערכים נמוכים של ברזל בדם וחשוב להיכנס לדיאטה מאוזנת ועשירה בכדי שהמחסנים של הגוף יהיו מלאים – מומלץ להתייעץ עם דיאטן המומחה לשיטת התזונה הספציפית בכדי לראות שהאוכל יכול לספק את צרכי הגוף ובנוסף לעשות בדיקת דם לפני הלידה.

הרפואה הסינית במהותה היא רפואה מונעת, בכוחה לאפשר לנו לחזות חוסרי איזון בגוף טרם התממשותם בגוף הפיזי. בהקשר של ההריון, ביכולתינו לאבחן חולשות בגוף עוד טרם הפכו לסימפטומים. כשאנו מלווים אישה בתהליך ההריון, נרצה לראות אותה כבר בשלב תכנון ההריון בכדי לוודא שהכניסה אליו היא אופטימלית ובכך להבטיח המשך בריאותי רציף.

בזמן ההריון, ובמידה ואין סימפטומים מיוחדים אנחנו מלווים את האישה אחת לחודש בערך בכדי לשמר את בריאותה ואת ההריון במצב הטוב ביותר.

לקראת הלידה, לעיתים יש צורך להעלות הילוך עם הטיפולים במידה וניתקל בעובר שלא מתהפך או בצירים מוקדמים – שני אלו מעידים לעיתים על חולשה של הגוף האוחז בתינוק ולא בו עצמו.

מימד נוסף עליו יש לשים דגש הוא המימד הרגשי ומוכנותה של האם ללידה. בין אם זו לידה ראשונה בה נזהה בעיקר חששות/דאגות מהתהליך עצמו ושאלות שעולות לגבי היכולות האמהיות של כל אחת ואחת. ובין אם זו לידה חוזרת ואז עולות תהיות לגבי התרחבות הקן המשפחתי או תחושות לא נעימות מלידות קודמות.

אנרגיות רגשיות אלו הן בעלות עוצמה רבה ולעיתים גורמות לעיכוב הלידה (גם בהתחלת הצירים וגם בתהליך עצמו). חשוב לאזן, עד כמה אפשר , ולהפיג חששות טרם הלידה בכדי שהיא תוכל לזרום.

חשוב לייצר תחושה של יציבות אצל היולדת בכדי שתוכל לבוא רגועה עד כמה שניתן אל הלידה ולתת למעגלי ההורמונים המשתנים לשאת אותה משם.

אם יש שאלות בנושא המאמר או ברפואה סינית, אשמח שתפנו אלי 

  • Facebook - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle

© 2023 by Jade&Andy. Proudly created with Wix.com

bottom of page